V blízkosti moskovského Kremľa nefunguje GPS

NETKY.SK • 21 Október 2016, 13:01 • 2 min
V blízkosti moskovského Kremľa nefunguje GPS

MOSKVA - V centre ruskej metropoly Moskva zlyhávajú aplikácie založené na systéme GPS, čo sťažuje život bežcom, taxikárom či milovníkom hry Pokémon Go, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Používatelia GPS sa totiž na sociálnych sieťach sťažujú, že keď sa nachádzajú v blízkosti Kremľa, ktorý je oficiálnym sídlom ruského prezidenta Vladimira Putina, aplikácie využívajúce GPS im ukazujú, že sú na 18 kilometrov vzdialenom letisku Vnukovo.


Programátor ruskej internetovej spoločnosti Yandex Grigorij Vakunov uviedol, že podľa jeho zistení je v ostro stráženom Kremli namontovaná rušička signálu GPS, čo Putinov hovorca Dmitrij Peskov vo štvrtok poprel. Zároveň však priznal, že stratu signálu GPS sám zaznamenal. Hovorca ruskej Federálnej služby ochrany (FSO), ktorá je za ochranu Kremľa zodpovedná, situáciu odmietol komentovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies