V blízkosti ministerstva zahraničia v Káhire explodovala nálož: Výbuch si vyžiadal jedného mŕtveho a najmenej piatich zranených!

NETKY.SK • 21 September 2014, 12:32 • 2 min
V blízkosti ministerstva zahraničia v Káhire explodovala nálož: Výbuch si vyžiadal jedného mŕtveho a najmenej piatich zranených!

KÁHIRA - Život jedného policajta a najmenej piatich zranených si dnes v centre Káhiry vyžiadal výbuch bombovej nálože, ktorá explodovala v blízkosti egyptského ministerstva zahraničných vecí. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa štátnej televízie silnú explóziu v blízkosti zadného vchodu do budovy spôsobilo aktivovanie bombovej nálože nastraženej pod neďalekým stromom. Bezpečnostné zdroje predtým informovali, že explodovala nálož v aute.
     

Stav niekoľkých zranených je vážny, povedal pre agentúru DPA šéf káhirskej záchrannej služby Ahmad Ansárí.
     

Od potlačenia demonštrácií proti zosadeniu islamistického prezidenta Muhammada Mursího, ku ktorému došlo vlani v auguste, sa egyptské bezpečnostné zložky veľmi často stávajú terčom bombových útokov islamistov. O život už prišli stovky policajtov.
     

Kým počet útokov v Káhire sa za posledné mesiace zmiernil, protivládne útoky sa sústreďujú na Sinajskom polostrove, ktorý susedí s Izraelom a palestínskym pásmom Gazy, ktoré je podľa Reuters baštou väčšiny džihádistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies