V blízkosti kontaktnej línie na Donbase sa nachádzajú ostreľovači z Litvy a Gruzínska

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 06:00 • 2 min
V blízkosti kontaktnej línie na Donbase sa nachádzajú ostreľovači z Litvy a Gruzínska

DONBAS - Ľudová milícia samostatne vyhlásenej Luhanskej ľudovej republiky spozorovala ostreľovačov, ktorí sa objavili pri kontaktnej línii bojujúcich strán na Donbase.

slovakia

left justify in out

Informuje sa, že sa hovorí o vojakoch bojujúcich na strane ukrajinskej armády, ktorí prišli z Gruzínska a Litvy. 
   

Andrej Marochko, oficiálny zástupca ministerstva obrany Luhanskej ľudovej republiky povedal: "Podľa našich údajov, v oblasti Katerynovka, v zóne zodpovednosti desiatej samostatnej horskej útočnej brigády ozbrojených síl Ukrajiny, prišlo 12 zahraničných ostreľovačov-žoldnierov z Gruzínska a Litvy."
     

Podľa slov Marochka, pred zahraničnými žoldniermi stojí úloha vyprovokovať vojenský personál Luhanskej ľudovej republiky, aby začal opätovnú streľbu. 
     

Predtým, zástupca oddelenia obrany samostatne vyhlásenej republiky nahlásil o zostrelenom ukrajinskom drone. Tento dron chcel zaútočiť na jeden z objektov civilnej infraštruktúry a prenášal "letáky so zastrašujúcim a výhražným obsahom", s výzvou pre obyvateľov Luhanskej ľudovej republiky, aby sa vrátili pod kontrolu Kyjeva. Inak, autori posolstiev sľubujú, že vypnú "všetky životne dôležité zdroje, plyn, vodu, elektrinu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies