V blízkosti bratislavského jazera Kuchajda vyrastú tri bytové domy

NETKY.SK • 21 August 2015, 11:28 • 2 min
V blízkosti bratislavského jazera Kuchajda vyrastú tri bytové domy

BRATISLAVA - Viac ako stovka nových bytov by mala pribudnúť v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Zámer výstavby bytového komplexu predložila spoločnosť MURLABO Slovakia na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

slovakia

left justify in out

Obytný súbor vyrastie na križovatke ulíc Tomášikova a Trnavská v blízkosti jazera Kuchajda. Novostavba na pozemku s rozlohou 5560 štvorcových metrov (m2) bude pozostávať z troch bytových domov s ôsmimi až deviatimi nadzemnými podlažiami a zo spoločnej podzemnej garáže. Investor počíta s výstavbou 114 bytov a jedného apartmánu pre približne 327 ľudí.

 

Potrebu parkovania obyvateľov a návštevníkov bytových domov by malo riešiť dohromady 164 parkovacích miest, z ktorých 149 bude v podzemnej garáži a 15 na teréne. „Navrhovaná stavba pozostávajúca z troch bytových domov a podzemnej garáže vytvorí moderný obytný celok spĺňajúci požiadavky na bývanie. V súčasnosti nevyužívaný priestor sa zatraktívni, urbanisticky a architektonicky túto lokalitu primerane kultivuje,“ uvádza investor v zámere. Výstavbu plánuje spoločnosť začať v treťom štvrťroku 2016 a ukončiť by ju chcela v poslednom kvartáli 2017. Náklady odhaduje na 9,5 milióna eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona