V Bielorusku zadržali 17 ľudí podozrivých z príprav masových nepokojov

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 10:28 • 2 min
V Bielorusku zadržali 17 ľudí podozrivých z príprav masových nepokojov

MINSK - Za uplynulé dva dni v Bielorusku zadržali 17 ľudí.

slovakia

left justify in out

Nezaregistrované bieloruské ľudskoprávne centrum Viasna predpokladá, že sa tak stalo na základe podozrenia z prípravy masových nepokojov v tejto krajine.

 

Prezident Alexander Lukašenko v utorok informoval, že bolo zadržaných niekoľko desiatok "militantov" pripravujúcich ozbrojené provokácie. Ich výcvik prebiehal v táboroch v okolí miest Babrujsk a Asipovičy, ale aj na Ukrajine, ako aj v jednej zo susedných "západných" krajín.

 

Následne po Lukašenkovom vyhlásení sa v bieloruských médiách objavila správa, že podozrivé osoby zadržali tajné služby.

Štátna televízia vo svojom vysielaní uviedla, že ide o aktivistov "extrémistickej nacionalistickej organizácie Biela légia". Dodala, že sa uskutočnilo aj asi 20 domových prehliadok.

 

Ľudskoprávne centrum Viasna vo svojom vyhlásení uviedlo, že zhromažďuje informácie o osobách, ktoré boli tajnými službami zadržané 21. a 22. marca a bolo proti nim vznesenie obvinenie z prípravy masových nepokojov. Bieloruské bezpečnostné zložky prípad odmietli komentovať, napísala ruská agentúra RIA Novosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies