V Bielorusku údajne zadržali desiatky bojovníkov financovaných zo zahraničia

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 14:24 • 2 min
V Bielorusku údajne zadržali desiatky bojovníkov financovaných zo zahraničia

MOSKVA - Bieloruské úrady zadržali desiatky militantov, ktorí boli financovaní zo zahraničia, uviedol dnes bieloruský prezident Alexander Lukašenko.

slovakia

left justify in out

"Práve sme zadržali desiatky bojovníkov, ktorí pripravovali ozbrojené provokácie," povedal podľa štátnej tlačovej agentúry Belta Lukašenko. Presný počet zadržaných militantov však neuviedol.

 

Podľa Lukašenka cvičili podozriví teroristi v táboroch v Bielorusku a na susednej Ukrajine, pričom financovaní boli cez Poľsko a Litvu.

 

Lukašenkovo vyhlásenie prišlo deň po tom, ako povedal, že západné tajné služby využívajú v Bielorusku na vyvolávanie nepokojov a destabilizáciu jeho režimu "piatu kolónu".

 

V Bielorusku sa tento mesiac konali veľké demonštrácie, ktorých sa v celej krajine zúčastnili tisíce ľudí. Protestovali proti zavedeniu novej dane, ktorú musia platiť nezamestnaní. Ďalšie demonštrácie sú naplánované na tento víkend.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies