Bielorusko neprijme naspäť tých lekárov, ktorí pracovali v Poľsku

NETKY.SK • 6 November 2020, 13:17 • 2 min
Bielorusko neprijme naspäť tých lekárov, ktorí pracovali v Poľsku

MINSK - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko nariadil neprijímať späť lekárov, ktorí si odišli privyrobiť do Poľska. Bieloruský prezident tiež poznamenal, že nejde o hrozbu, ale o príkaz pre vládu. Informovala o tom vo štvrtok bieloruská agentúra BelTA.

slovakia

left justify in out

„V Poľsku špeciálne žiadajú našich lekárov, aby prišli na pomoc ich obyvateľstvu a štátu v boji proti covidu. Chcem vás varovať: nadbytočných lekárov nemáme. My sami potrebujeme liečiť svojich ľudí. Ale podľa nášho princípu nikoho násilne nebudeme držať. Musíte však pochopiť: ak ste odišli, už sa nevrátite, tam budete pracovať a zarábať si tie veľké peniaze, za ktorými ste odišli,“ povedal Lukašenko na stretnutí o opatreniach proti šíreniu vírusových infekcií.

 

 

Poznamenal tiež, že „nejde o vyhrážky, ale o príkaz pre vládu“. 

  

„Preto by mal byť každý umiestnený na svoje miesto, bez toho aby sa niekomu prekážalo, v prípade, že chce ísť za veľkým rubľom alebo mu oči zazelenali od cudzej meny,“ dodal prezident.  

 

Od začiatku pandémie koronavírusu vo svete bieloruské úrady nezaviedli v krajine všeobecnú karanténu. Lukašenko neskôr viackrát povedal, že táto cesta pomohla vyrovnať sa s rozšírením vírusu a neviedla ku kolapsu ekonomiky.

 

 

Vo štvrtok dal bieloruský prezident Alexander Lukašenko pokyn, aby v krajine zorganizovali regionálne veliteľstvá, ktoré budú v najbližších dňoch reagovať na situáciu s novým koronavírusom. Zároveň zdôraznil, že bieloruský systém zdravotníctva má všetky potrebné zdroje: to platí pre nemocnice, zdravotnícky personál, lieky, vybavenie a osobné ochranné prostriedky.

 

Od 1. októbra v republike sa začalo očkovanie dobrovoľníkov ruským liekom „Sputnik V“ v rámci post-registračných štúdií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona