V Bielorusku chceli predať umenie z vily zvrhnutého ukrajinského prezidenta

NETKY.SK • 30 September 2014, 08:04 • 2 min
V Bielorusku chceli predať umenie z vily zvrhnutého ukrajinského prezidenta

MINSK - Bieloruská tajná služba KGB informovala, že zatkla niekoľkých obchodníkov s umením, ktorí sa pokúšali predať päť obrazov pochádzajúcich údajne z rezidencie zvrhnutého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča.

slovakia

left justify in out

Hovorca KGB Artur Strech povedal dnes tlačovej agentúre AP, že obchodníci pýtali dva milióny eur za to, čo tvrdili, že sú diela Moneta, van Gogha, Kandinského, Muncha a ruského umelca Konstantina Juona. 
      

Experti na umenie sa zatiaľ nevyjadrili, či ide naozaj o originály svetoznámych umelcov ani či patrili Janukovyčovi, ktorý uprchol z Ukrajiny vo februári po mesiacoch pouličných protestov. Ukrajincov, ktorí si neskôr pozreli znútra jeho vilu neďaleko Kyjeva, ohromila honosnosť sídla. Podľa vyjadrenia hovorcu KGB pri domových prehliadkach u zatknutých obchodníkov s umením objavili vyše 100 obrazov a ikon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies