V Bielom dome vystúpi vo štvrtok kubánska skupina Buena Vista Social Club

NETKY.SK • 14 Október 2015, 22:55 • 2 min
V Bielom dome vystúpi vo štvrtok kubánska skupina Buena Vista Social Club

WASHINGTON - Oteplenie vzťahov medzi Washingtonom a Havanou sa už vo štvrtok naplno prejaví aj v kultúrnej oblasti.

slovakia

left justify in out

V prítomnosti amerického prezidenta Baracka Obamu vystúpi v Bielom dome vo Washingtone po prvý raz po polstoročí a po prvý raz vôbec legendárna kubánska hudobná formácia Buena Vista Social Club.

 

Informovali o tom spravodajská televízia CNN a agentúra DPA.

 

Vystúpenie špičkových kubánskych hudobníkov v sídle najvyššieho predstaviteľa USA sa uskutoční v rámci osláv vplyvu hispánskych prisťahovalcov.

 

Formácia, ktorá v súčasnosti nesie názov Orquesta Buena Vista Social Club, je na svojom rozlúčkovom svetovom turné, v rámci ktorého nebude koncertovať iba v USA, ale do marca budúceho roka by sa mala predstaviť aj v Mexiku, Argentíne, Brazílii a Hongkongu.

 

Skupinu preslávil aj ďaleko za hranicami Latinskej Ameriky dokumentárny celovečerný film renomovaného nemeckého režiséra Wima Wendersa (1999), ktorý by nemal zostať osamotený. Britská dokumentaristka Lucy Walkerová by sa v snímke Buena Vista Social Club - Adios chcela zamerať na piatich členov z pôvodného ansámblu a ich život a kariéru po roku 1999.

 

V decembri 2014 urobili prezidenti oboch krajín Barack Obama a Raúl Castro prvý krok k normalizácii americko-kubánskych vzťahov, ktoré majú od júla aj na diplomatickej úrovni obvyklý režim v podobe znovuotvorenia veľvyslanectiev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies