V Bielom dome bude rokovať delegácia z Nemecka o odpočúvaní Merkelovej

NETKY.SK • 30 Október 2013, 09:22 • 2 min
V Bielom dome bude rokovať delegácia z Nemecka o odpočúvaní Merkelovej

WASHINGTON - Nemeckí predstavitelia sa dnes v Bielom dome vo Washingtone stretnú s predstaviteľmi americkej vlády v súvislosti so škandálom okolo odpočúvania mobilného telefónu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.

slovakia

left justify in out

Nemecká strana si od stretnutia sľubuje ďalšie objasnenia, uviedla agentúra DPA, s odvolaním sa na vládne zdroje. Nemecká vláda sa snaží o strednodobú dohodu, v rámci ktorej by sa americká strana - okrem iného - zriekla špehovania vlád, úradov a diplomatického zastúpenia.

Cieľom dohody by malo byť zabrániť "bezuzdnému dohľadu" amerických tajných služieb, ako aj zabezpečenie ochrany dát a súkromia obyvateľov Nemecka, tvrdí Berlín.

Stretnutie vo Washingtone potvrdila pre DPA hovorkyňa americkej Rady pre národnú bezpečnosť Caitlin Haydenová. Za nemeckú stranu sa na rokovaniach zúčastnia aj Christoph Heusgen - Merkelovej poradca pre zahraničnú politiku - a Günter Heiss, koordinátor nemeckých tajných služieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies