V Bicske vysadili z vlaku migrantov, chcú ich dostať do tábora

NETKY.SK • 3 September 2015, 13:45 • 2 min
V Bicske vysadili z vlaku migrantov, chcú ich dostať do tábora

BUDAPEŠŤ - Z vlaku smerujúceho do západomaďarského Šopronu dnes polícia v meste Bicske vysadila migrantov, ktorých chce vziať autobusmi do zberného tábora.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera 444.hu sa však migranti vzbúrili a desiatka cudzincov napadla policajtov.

 

Ku konfliktu v meste ležiacom približne 20 kilometrov západne od Budapešti došlo po tom, čo žena s dieťaťom po vystúpení z vlaku spadla na koľaje. Polícia ženu, dieťa i jej manžela vzala preč.

 

Viacerí migranti sa snažili nastúpiť späť do vlaku, polícii sa ich nepodarilo posadiť do autobusov. Utečenci skandovali "No camp!" (Nie tábor).

Krátko popoludní z budapeštianskej Východnej stanice (Keleti pályaudvar) vypravili aj ďalší vlak smerom na západ Maďarska - do Györu. Tento spoj takisto zastaví v Bicske a tam opäť vysadia migrantov.

 

Po tom, ako dnes budapeštiansku Keleti opäť zaplnili stovky migrantov, maďarské železnice oznámili, že dočasne rušia všetky priame spoje do západnej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies