V Berlíne zrušili stovky letov, štrajk predĺžili až do stredy

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 13:34 • 2 min
V Berlíne zrušili stovky letov, štrajk predĺžili až do stredy

BERLÍN - Pozemný personál letísk Berlín-Schönefeld a Berlín-Tegel vstúpil dnes do štrajku už po druhý raz počas štyroch dní, čo si vynútilo zrušenie stoviek letov.

slovakia

left justify in out

Odborová organizácia Ver.di pôvodne vyzvala zamestnancov týchto letísk na štrajk od dnešnej 04.00 h do 05.00 h v utorok, ale potom ho predĺžila o ďalších 24 hodín do stredajšieho rána, informovala agentúra AP.

 

Zamestnanci oboch letísk štrajkovali už celý piatok.

 

Letiskové orgány uviedli, že na väčšom letisku Tegel zrušili dnes 465 odletov a zo Schönefeldu 195, čo predstavuje väčšinu letov plánovaných na dnešný deň.

 

Ver.di argumentuje, že ďalší štrajk bol potrebný, pretože zamestnávatelia na predchádzajúci nereagovali a v spore o mzdy nič nové neponúkli.

 

Jedným z ľudí, ktorým plánovaný štrajk skomplikoval cestu, bol starosta Berlína Michael Müller. Na plánovanú návštevu Moskvy musel odcestovať zo 160 kilometrov vzdialených Drážďan.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona