V Berlíne zadržali muža, ktorý útočil na Úrad spolkovej kancelárky

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 06:45 • 2 min
V Berlíne zadržali muža, ktorý útočil na Úrad spolkovej kancelárky

BERLÍN - Za pomoci rebríka prekonal v noci na štvrtok oplotenie okolo Úradu spolkovej vlády v Berlíne 48-ročný muž, ktorý o čosi neskôr hodil zápalnú zmes smerom na strešnú konštrukciu objektu. Podozrivý sa pokúsil následne opustiť miesto činu na bicykli, avšak policajti ho zadržali.

slovakia

left justify in out

Tak v okolí Úradu spolkovej kancelárky, ako aj v byte podozrivého sa našli letáky Nemeckého hnutia odporu, organizácie považovanej za ultrapravicovú, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje. Podľa nich pri deviatom incidente podobného charakteru od augusta 2014 nedošlo k zraneniam, výšku škody zatiaľ nevyčíslili.

 

Nemecké hnutie odporu sa prihlásilo aj k májovému útoku zápalnou fľašou na sídlo nemeckého spolkového prezidenta - Zámok Bellevue. Tam zadržali a neskôr prepustili na slobodu 50-ročného muža.

 

Vlani v auguste došlo k podobným atakom na sídlo Kresťanskodemokratickej únie (CDU) kancelárky Angely Merkelovej a neskôr okrem iného aj na budovu Ríšskeho snemu a Dom Paula Löbeho Spolkového snemu.

 

Podľa informácií internetového vydania magazínu Der Spiegel sa už v noci na 8. júna pokúsil istý muž preniknúť na pozemok okolo Úradu spolkovej kancelárky, a to tiež za pomoci rebríka. Vtedajší pokus sa skončil neúspechom, na "mieste činu" zaistili iba rebrík. Vzhľadom na podobné okolnosti nemožno vylúčiť, že už vtedy malo ísť o podpaľačský útok. Zatiaľ však nevedno, či bola za ním rovnaká osoba.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona