V Berlíne zadržali muža, ktorý bol v kontakte s Anisom Amrim

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 17:58 • 2 min
V Berlíne zadržali muža, ktorý bol v kontakte s Anisom Amrim

BERLÍN - Nemecká polícia zadržala v Berlíne 27-ročného muža, ktorý je podozrivý, že bol v kontakte s tuniským atentátnikom z predvianočného trhu v nemeckej metropole Anisom Amrim.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zadržaný, ktorého predviedli v súvislosti s inou trestnou činnosťou pred niekoľkými dňami, mal v júli 2016 spoločne s Amrim a ďalším komplicom zaútočiť v bare v berlínskej štvrti Neukölln na viacerých ľudí, informovala dnes príslušná prokuratúra.

 

Pri incidente, za ktorým boli podľa poznatkov vyšetrovateľov drogové obchody, došlo k zraneniu istého muža nožom. Útočníka už v danom prípade nielen zadržali, obvinili a obžalovali, ale stojí už pred súdom.

 

Teraz zadržaný muž nemá podľa doteraz známych poznatkov kriminalistov nič spoločné s teroristickým útokom z Berlína z 19. decembra.

 

Iba pred dvoma dňami prišla z Turecka správa o zadržaní troch podozrivých nemeckých občanov libanonského pôvodu, ktorí mali byť v kontakte so spomínaným Tunisanom.

 

Hovorkyňa nemeckej Spolkovej prokuratúry so sídlom v Karlsruhe uviedla, že k zadržaniu týchto osôb nedošlo na základe zatykača z Nemecka.

 

Pre podozrenie z kontaktov s Amrim zadržali v tureckom meste Izmir už skôr iného muža.

 

Anis Amri sa zmocnil poľského kamióna a 19. decembra 2016 ním vrazil medzi ľudí na berlínskom vianočnom trhu, pričom 12 z nich vrátane pôvodného vodiča kamiónu pripravil o život a ďalšie desiatky zranil.

 

Atentátnika na úteku zastrelili napokon talianski policajti pri kontrole v Sesto San Giovanni neďaleko Milána o štyri dni neskôr.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies