V Berlíne sa prihlásil jeden z útočníkov na dvojicu židov - 19-ročný Sýrčan

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 18:29 • 2 min
V Berlíne sa prihlásil jeden z útočníkov na dvojicu židov - 19-ročný Sýrčan

BERLÍN - Devätnásťročný Sýrčan, ktorý bol v utorok jedným z trojice moslimov útočiacich na dvojicu židov v Berlíne, sa prihlásil vo štvrtok na tamojšom Krajinskom kriminálnom úrade.

slovakia

left justify in out

Mladíka, ktorý prišiel v spoločnosti právnej zástupkyne, predvedú ešte vo štvrtok pred sudcu, ktorý by mal rozhodnúť o prípadnom uvalení väzby na dôvodne podozrivého. Informoval o tom spravodajský portál rbb24.de.

 

K útoku na dvoch mladých mužov židovského vierovyznania - občanov Nemecka a Izraela vo veku 21 a 24 rokov - došlo v utorok v berlínskej štvrti Prenzlauer Berg. Jednou z obetí bol Adam Armush, študent Univerzity veterinárneho lekárstva v Hannoveri, ktorý incident opísal slovami: "S kamarátom sme kráčali po ulici, na hlavách sme mali jarmulky, keď sa k nám priblížili traja ľudia a začali nám nadávať. Nereagovali sme, nič sme im nehovorili. Stále nám nadávali a môj kamarát im povedal, nech prestanú. Nahnevali sa a jeden z nich vyrazil proti mne. Vedel som, že je dôležité, aby som to natočil (na mobil), pretože som vedel, že ho pred príchodom polície nechytíme."

 

Jedného z útočníkov, ktorí poškodeným nadávali v arabčine a z ktorých jeden šľahal napadnutých opaskom, sa vďaka vyšetrovaniu a popisu očitých svedkov podarilo identifikovať. Práve on sa vo štvrtok sám prihlásil na Krajinskom kriminálnom úrade.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona