V Berlíne na ľudí útočil iracký islamista s nožom, policajtku bodol do krku

NETKY.SK • 17 September 2015, 15:42 • 2 min
V Berlíne na ľudí útočil iracký islamista s nožom, policajtku bodol do krku

BERLÍN - Irackého islamistu, ktorý dnes v Berlíne zaútočil nožom na policajtku, zneškodnili príslušníci nemeckých bezpečnostných zložiek. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zastreleného 41-ročného Iračana, ktorý nebol polícii v hlavnom meste Nemecka neznámy, odsúdili v minulosti za členstvo v teroristickej skupine. Islamista žijúci v Berlíne bol pod policajným dohľadom a jeho pohyb bol elektronicky monitorovaný, čo však dnes ráno zámerne porušil, oznámila prokuratúra.


Rafik Y. bol podľa informácií denníka Die Welt hlavným iniciátorom prekazeného útoku na vtedajšieho irackého premiéra Ijáda Alláwiho v Berlíne z roku 2004. O štyri roky neskôr ho odsúdil Vrchný krajinský súd v Stuttgarte.
Nemecké orgány činné v trestnom konaní považujú zatiaľ za predčasné hovoriť o tom, či dnešný Iračanov útok bol teroristicky motivovaným činom a či išlo o vopred naplánovanú akciu. Bydlisko islamistu bolo podrobené dôslednej prehliadke.


Útočník nožom ohrozoval najskôr chodcov v berlínskej štvrti Spandau, napokon zaútočil na 44-ročnú policajtku a bodol ju do krku a ramena. Na muža viackrát vystrelil ďalší policajt. Zranenú ženu previezlo vrtuľník záchrannej služby do nemocnice. Policajtmi postrelený Iračan zomrel počas prevozu do nemocnice v sanitke.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona