FOTO a VIDEO Teroristický útok v Berlíne: Explodovala bomba umiestnená v aute, jeden človek zomrel

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 18:47 • 2 min
FOTO a VIDEO Teroristický útok v Berlíne: Explodovala bomba umiestnená v aute, jeden človek zomrel

BERLÍN - Jeden človek dnes zahynul pri explózii bomby umiestnenej v aute, ktoré vybuchlo v nemeckej metropole Berlín. Informovala o tom polícia, ktorú citujú svetové médiá.

slovakia

left justify in out

Pri incidente zahynul vodič. Auto podľa polície vybuchlo priamo počas jazdy. Z prvého vyšetrovania polície vplynulo, že z najväčšou pravdepodobnosťou išlo o bombu.

 


Incident sa stal dnes ráno v časti niekdajšieho západného Berlína v štvrti Charlottenburg, potvrdil pre agentúru AP hovorca polície Jens Berger.

 

Experti berlínskej polície, ktorí po explózii nálože umiestnenej v automobile v mestskej štvrti Charlottenburg skúmali silne poškodené vozidlo i jeho okolie, oznámili prostredníctvom sociálnej siete, že občanom ďalšie nebezpečenstvo nehrozí.

 

Predtým automobil typu Volkswagen Passat s berlínskym evidenčným číslom, v ktorého prednej časti došlo k výbuchu, detailne preskúmal policajný pyrotechnik.

 

Informácie prinieslo internetové vydanie denníka Berliner Zeitung i agentúra DPA.

 

O identite zosnulého vodiča zatiaľ policajné zdroje neinformovali.

 

 

Podľa informácií internetového vydania najčítanejšieho nemeckého denníka Bild sa obeťou atentátu stal 43-ročný muž dobre známy polícii vďaka drogovej i násilnej trestnej činnosti.

 

Samotné vozidlo je registrované na ženu s turecky znejúcim menom.

 

Na mieste výbuchu, ktorého široké okolie neďaleko Nemeckej opery polícia uzavrela a preventívne tam umiestnila aj ostreľovačov, sa predpoludním podľa pozorovateľov objavil aj berlínsky prokurátor, ktorý je známy z procesov s príslušníkmi rockerských gangov. Či explózia, ktorej vyšetrovanie špecialistami z oddelenia vrážd je už v plnom prúde, súvisí s vyrovnávaným účtov v tejto sfére, zatiaľ nie je známe.

 

Podľa slov Martina Steltnera z berlínskej prokuratúry pre Tagesspiegel doterajšie poznatky naznačujú, že nešlo o teroristický útok, ale že výbuch treba priradiť zrejme do sféry organizovaného zločinu.

 

Byt obete výbuchu auta prehľadala polícia

Nemeckí kriminalisti intenzívne pracujú na objasnení dnešného útoku v Berlíne na 43-ročného Turka Mesuta T., ktorý už bol trestaný za obchodovanie s kokaínom.

 

Motorové vozidlo, za ktorého volantom sedel spomínaný muž, počas rannej špičky explodovalo vo štvrti Charlottenburg neďaleko Nemeckej opery.

Trhavina bola umiestnená pod vozidlom a podľa slov nemenovaného pyrotechnika bola cielene použitá na likvidáciu vodiča. Ten utrpel ťažké zranenia dolných končatín a vykrvácal napriek snahe zdravotníkov o jeho záchranu na mieste explózie.

 

Byt zosnulého, ktorý nebol pre políciu nepopísaným listom, prehľadali v neskorých popoludňajších hodinách príslušníci bezpečnostných zložiek, nič nebezpečného tam však nenašli. Cieľom bolo však nájsť aj indície, ktoré by mohli viesť k dolapeniu páchateľov.

 

Informovali o tom tlačová agentúra DPA, internetové vydanie denníka Bild, ako aj ďalšie webové servery.

Polícia i prokuratúra už možnosť teroristického útoku oficiálne vylúčili a vychádzajú z úvahy, že išlo o vyrovnávanie si účtov v sfére organizovaného zločinu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies