V Beringovom mori sa potopila juhokórejská rybárska loď, 54 osôb je nezvestných

NETKY.SK • 1 December 2014, 16:21 • 2 min
V Beringovom mori sa potopila juhokórejská rybárska loď, 54 osôb je nezvestných

SOUL - Najmenej jedna osoba zahynula a 54 ďalších zostáva stále nezvestných po tom, ako sa dnes v Beringovom mori potopila juhokórejská rybárska loď na lov vlečnou sieťou, takzvaný trauler.

slovakia

left justify in out

Podarilo sa zachrániť sedem ľudí, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na nemenované vládne zdroje.
     

Záchranárom sťažuje prácu nepriaznivé počasie a rozbúrené more so šesťmetrovými vlnami. Po nezvestných námorníkoch z trauleru Orion-501 momentálne pátrajú štyri ruské plavidlá z Čukotského autonómneho okruhu na ruskom Ďalekom východe, uviedol pre agentúru Interfax predstaviteľ prístavu Petropavlovsk-Kamčatskij.
     

Prvé správy o problémoch lode boli zachytené o 6.15 h SEČ, keď sa spustil automatický alarm, posádka však nevyslala núdzový signál. Plavidlo sa zrejme potopilo veľmi rýchlo po tom, ako sa voda dostala do jeho trupu počas vyťahovania siete. Posádku lode tvorili okrem Juhokórejčanov aj Indonézania, Filipínci a Rusi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona