V Benghází počas nepokojov zahynulo najmenej 200 ľudí, tvrdí lekár

NETKY.SK • 21 Február 2011, 08:14 • 2 min
V Benghází počas nepokojov zahynulo najmenej 200 ľudí, tvrdí lekár

V Benghází počas nepokojov zahynulo najmenej 200 ľudí, tvrdí lekár

slovakia

left justify in out

img

Lekár v líbyjskom meste Benghází tvrdí, že v nemocnici videl telá najmenej 200 protestujúcich, ktorých v uplynulých dňoch zabili vládne bezpečnostné sily. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Associated Press bez uvedenia mena lekára, ktorý sa údajne obáva represálií.
      Benghází je centrom ľudových protestov proti režimu Muammara Kaddáfího, ktorý v krajine vládne štyri desaťročia. Protesty sú inšpirované ľudovými revoltami v susednom Egypte a Tunisku. Vládne jednotky v Líbyi však proti demonštráciám tvrdo zasiahli.
      O dianí v Benghází sa šíria rôzne správy.
      Svedkovia pre AP uviedli, že vládne sily a Kaddáfího prívrženci zaútočili v sobotu na demonštrantov strelnými zbraňami a nožmi.
      Tlačová agentúra Reuters informovala s odvolaním sa na svedkov, že bezpečnostné sily v Benghází sa v sobotu stiahli do opevneného areálu v centre mesta. Ostreľovači odtiaľ strieľali na ľudí, ktorí sa vracali z pohrebov demonštrantov zabitých predchádzajúci deň.
      Organizácia na ochranu ľudských práv Human Rights Watch (HRW) dnes uviedla, že počas protivládnych protestov v Líbyi zahynulo najmenej 104 ľudí.
      Slovenské ministerstvo zahraničných vecí vydalo odporúčanie občanom, aby v súčasnosti necestovali do východných oblastí Líbye v oblasti Benghází. Ministerstvo nemá informácie, že by medzi obeťami nepokojov boli slovenskí občania, potvrdil dnes TASR hovorca rezortu Ľuboš Schwarzbacher.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies