V Bengálskom zálive našli trosky strateného lietadla: Prieskumná spoločnosť začala s preverovaním

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 17:36 • 2 min
V Bengálskom zálive našli trosky strateného lietadla: Prieskumná spoločnosť začala s preverovaním

KUALA LUMPUR - Malajzijská vláda v utorok potvrdila, že preveruje tvrdenia austrálskej prieskumnej spoločnosti, ktorá tvrdí, že trosky nezvestného lietadla sa nachádzajú na dne Indického oceánu v severnej časti Bengálskeho zálivu.

slovakia

left justify in out

Podľa informácii spoločnosti sa jej pri prehľadávaní rozsiahlej časti oceánskeho dna podarilo odhaliť stopy neobvyklých chemických látok na mieste, ktoré je vzdialené tisíce kilometrov od doteraz odhadovaného miesta pádu stroja. Spoločnosť GeoResonance špecializujúca sa na vyhľadávanie podmorských ložísk ropy a plynu upozornila na svoj nález vyšetrovateľov.

 

GeoResonance svoje vyspelé technológie použila na pátranie po potenciálnych zvyškoch lietadla Boeing 777 na ploche dvoch miliónov kilometrov štvorcových. Nakoniec sa jej podarilo objaviť stopy olova, titánu, medi a leteckého benzínu na dne Bengálskeho zálivu, takmer 200 kilometrov južne od pobrežia Bangladéša. Spoločnosť sídliaca v Adelaide porovnala svoje zistenia s údajmi spred marcového zmiznutia lietadla a potvrdila, že tam predtým neboli. 

 

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného Boeingu 777. Stroj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo sa nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Pátracia operácia doteraz prebiehala vo vzdialenosti približne 2000 kilometrov západne od austrálskeho pobrežia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies