V Belo Horizonte sa očakáva až 100-tisícová demonštrácia

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 09:30 • 2 min
V Belo Horizonte sa očakáva až 100-tisícová demonštrácia

BELO HORIZONTE - Nepokoje v Brazílii neustávajú. Demonštrácia až 100 000 ľudí sa očakáva v Belo Horizonte pred stredajším vystúpením domácej futbalovej reprezentácie "kanárikov" proti Uruguaju v semifinále Pohára konfederácií FIFA 2013.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia protestujú proti celoplošnému zvyšovaniu cestovného vo verejnej doprave, vysokým nákladom na rekonštrukciu štadiónov pre budúcoročné futbalové majstrovstvá sveta a organizáciu športových podujatí. Okrem situácie v doprave sú občania za zlepšenie súčasného stavu vo vzdelávaní a zdravotníctve.

Napriek spomenutým nepokojom a avizovaným verejným protestom by mal do dejiska prestížneho turnaja pricestovať aj prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter, ktorý chce osobne sledovať semifinálové duely a finálový zápas Pohára konfederácií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies