V Belo Horizonte horel autobus, proti davu slzný plyn

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 10:47 • 2 min
V Belo Horizonte horel autobus, proti davu slzný plyn

BELO HORIZONTE - Slzný plyn nevyprchal z nepokojných brazílskych miest ani v stredu, keď sa v Belo Horizonte hralo semifinále futbalového Pohára konfederácií medzi domácim výberom a Uruguajom (2:1).

slovakia

left justify in out

Napriek snahe prezidentky Dilmy Rousseffovej upokojiť situáciu návrhom celonárodného referenda o politických reformách demonštranti znova vyrazili do ulíc. V Belo Horizonte ich asi 40-tisíc žiadalo prísnejšie tresty pre skorumpovaných politikov a zlepšenie verejných služieb. Protestujúci dav najskôr zablokoval cesty a na predmestí podpálil autobus. Najväčšie problémy narobila polícii menšia skupina, ktorá sa usilovala rozobrať kovové bariéry na prístupovej ceste k štadiónu Mineirao, prevrátila dve autá. Na jej spacifikovane použili slzný plyn, zadržali 24 osôb. Našli sa u nich plynové masky, kamene, nože, palice.

V siedmej najväčšej ekonomike sveta v posledných dňoch demonštrovalo vyše milióna ľudí za lepšie životné podmienky, lacnejšiu dopravu a viac investícií do školstva, zdravotníctva, ako aj za tvrdší boj proti korupcii. Rousseffová rokovala s odborovými organizáciami a tiež vyhlásila, že ako ústretový krok jej vláda vyčlení 25 miliónov dolárov na investície do verejnej hromadnej dopravy. 

Protestujúcim sa nepáči fakt, že politici míňajú enormné finančné prostriedky na budovanie športovísk pre dve najväčšie športové akcie na svete. Tie sa budú v priebehu najbližších troch rokov konať práve v Brazílii - majstrovstvá sveta vo futbale na budúci rok a o dva roky neskôr bude Rio de Janeiro organizovať olympijské hry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies