V Belgicku zatkli po útokoch v Paríži ďalších deväť podozrivých

NETKY.SK • 19 November 2015, 18:44 • 2 min
V Belgicku zatkli po útokoch v Paríži ďalších deväť podozrivých

BRUSEL - Belgické úrady zatkli deväť osôb v rámci série zásahov uskutočnených v Bruseli a jeho okolí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Razie boli súčasťou širšieho pátrania po osobách zapletených do piatkových samovražedných útokov v Paríži, ktoré si vyžiadali 129 obetí na životoch, informovala agentúra AP.

 

Nemenovaný zdroj z prostredia belgickej prokuratúry uviedol, že dve zatknutia mali priamu súvislosť s piatkovými incidentmi. Sedem ďalších zadržaných podozrivých je z okolia Bilala Hadfiho - jedného zo samovražedných atentátnikov, ktorí útočili pred štadiónom vo francúzskej metropole. Spojení s ním však boli v záležitostiach ešte spred parížskych útokov.

 

Zdroj bližšie informácie o dvojici podozrivých spájaných s útokmi v Paríži neposkytol s tým, že vyšetrovanie stále pokračuje. Vo väzbe sa už aktuálne nachádzajú dve osoby obvinené z vraždy motivovanej terorizmom a z príslušnosti k teroristickej skupine.

 

Hadfiho identifikovali ako jedného z troch útočníkov na štadióne Stade de France. Zásahy v Belgicku sa sústredili na "jeho okolie". Francúzsky minister Manuel Valls medzitým varoval, že komplici atentátnikov, ktorí minulý týždeň zaútočili na viaceré ciele v Paríži, by mohli použiť chemické a biologické zbrane, pričom vyzval parlament, aby predĺžil mimoriadny stav.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies