V Belgicku zadržali 112 slovenských kamiónov pre porušovanie práv vodičov

NETKY.SK • 20 November 2017, 14:00 • 2 min
V Belgicku zadržali 112 slovenských kamiónov pre porušovanie práv vodičov

BRUSEL - Najmenej 112 slovenských nákladných vozidiel bolo zadržaných v Belgicku počas koordinovanej akcie federálnych úradov a sociálnej inšpekcie v boji proti sociálnemu dampingu.

slovakia

left justify in out

K akcii došlo v obchodnom areáli v prístavnom meste Zeebrugge, informovala v pondelok tlačová agentúra Belga. Informáciu ešte v nedeľu večer potvrdil belgickým médiám zástupca Úradu práce z Gentu Filiep De Ketelaere, ktorý má na starosti provinciu západné Flámsko.

 

Podľa prvých dostupných informácií išlo o kontrolu so zameraním na prepravnú spoločnosť zo Zeebrugge, ktorá využívala slovenského subdodávateľa - firmu Slovak East Leasing zamestnávajúcu ako vodičov občanov Rumunska. Zadržaní vodiči už boli vypočutí vyšetrovateľom.

 

Práve rumunskí šoféri údajne požiadali úrady o intervenciu. Ich hlavným dôvodom je nespokojnosť s pracovnými a životnými podmienkami. Socialistická odborová organizácia BTB-ABVV v tejto súvislosti potvrdila, že pozornosť federálnych úradov sa zamerala hlavne na spoločnosť North Sea Express (NSE), ktorá má sídlo v prístave Zeebrugge.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona