V Belgicku vyčíňajú Východoeurópania, zriadili pre nich samostatnú policajnú jednotku

NETKY.SK • 13 November 2015, 15:34 • 2 min
V Belgicku vyčíňajú Východoeurópania, zriadili pre nich samostatnú policajnú jednotku

BRUSEL - Za posledných päť rokov počet vlámaní v Belgicku neklesol pod mieru 70.000 prípadov ročne. Viac ako polovicu z týchto krádeží páchajú jednotlivci z krajín na východe európskeho kontinentu, uviedla dnes belgická televízna stanica RTBF.

slovakia

left justify in out

Podľa úradov ide o páchateľov, ktorí pochádzajú z Rumunska, Moldavska, Ukrajiny, Bulharska a ďalších krajín. Je medzi nimi veľa Rómov, ale tiež možno hovoriť o vysoko organizovaných členoch gangov, ktoré sa usídlili v Belgicku, alebo operujú z východnej Európy. Belgická federálna polícia v tejto súvislosti potvrdila, že zriadila samostatnú vyšetrovaciu jednotku zameranú len na tieto skupiny zločincov.

 

V roku 2014 bolo otvorených vyše 700 prípadov spojených s Východoeurópanmi. Polícia tvrdí, že niekedy ide o veľmi zložité objasňovanie zločinov, lebo páchatelia dobre poznajú techniky policajnej práce a všeobecne iba krátko operujú v tej istej zóne. A v prípade ich zatknutia dobre vedia, že belgické právo nie je príliš striktné v tejto oblasti, čo znamená, že sa môžu rýchlo dostať na slobodu. Polícia tvrdí, že najlepším spôsobom proti tejto zločinnosti je lepšie chrániť svoje domácnosti, pričom najúčinnejším spôsobom ako odradiť zlodejov zostáva nainštalovanie poplašného systému.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies