V Belgicku už nebudú môcť nosiť šatky ani šály ako náhradu rúšok

NETKY.SK • 9 Február 2021, 21:07 • 2 min
V Belgicku už nebudú môcť nosiť šatky ani šály ako náhradu rúšok

Od 13. februára bude v Belgicku platiť zákaz nosenia šálov a šatiek namiesto rúšok.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V Belgicku už nebude povolené šatky ani šály ako alternatíva k rúškam a respirátorom. Rozhodnutie belgickej vlády vstúpi do platnosti 13. februára, informoval v utorok internetový denník The Brussels Times. Takisto je zakázané používanie tvárových rúšok s ventilmi, keďže cez ne môžu uniknúť kvapôčky a šíriť tak koronavírus.

 

img

 

V Belgicku budú povolené iba rúška bez výpustného ventilu vyrobené z látky alebo jednorazového materiálu, ktoré tesne priliehajú k tvári a zakrývajú nos, ústa a bradu, a ktoré majú zabrániť infekciám v prípade kontaktu medzi osobamiMinisterstvo nezmieňuje odporúčanie RAG nosiť rúška i v kancelárii. Vláda ponecháva rozhodnutie na zúčastnených sociálnych partneroch, ako vysvetlil federálny minister zdravotníctva Frank Vandenbroucke po konzultačnom výbore minulý piatok.

 

img

 

Belgicko  zaznamenalo už viac než 725 000 prípadov nákazy koronavírusom a vyše 21 000 súvisiacich úmrtí. Krajina zatiaľ dobre zvláda aj výskyt nových, infekčnejších variantov vírusu a to aj napriek tomu, že škôlky, školy a mnohé obchody ostali otvorené.

 

Od pondelka úrady opätovne povolili prevádzku kempingov a zábavných parkov, ktoré boli zatvorené od začiatku novembra. Bary a reštaurácie zostávajú už štvrtý mesiac zavreté. Úrady počas februára a polročných prázdnin, zakázali cestovanie do zahraničia okrem nevyhnutných prípadov. V Belgicku zároveň prebieha očkovacia kampaň a podľa najnovších údajov prvú dávku vakcíny už dostalo zhruba 327 000 Belgičanov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies