V Belgicku stopli očkovanie ľudí mladších ako 56 rokov vakcínou AstraZeneca

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 06:06 • 2 min
V Belgicku stopli očkovanie ľudí mladších ako 56 rokov vakcínou AstraZeneca

BRUSEL - V Belgicku zakázali používanie vakcíny proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca u ľudí mladších ako 56 rokov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zákaz by mal predbežne trvať štyri týždne. Belgický minister zdravotníctva Frank Vandenbroucke tento krok vysvetlil tým, že po mesiaci vakcínu znovu posúdia.

 

Opatrenie bude mať podľa neho malý vplyv na očkovaciu kampaň v krajine, keďže len málo ľudí mladších ako 56 rokov môže tento mesiac dostať vakcínu.

Belgicko prijalo rozhodnutie aj napriek tomu, že Európska lieková agentúra (EMA) používanie vakcíny naďalej odporúča. EMA v stredu informovala, že látka môže súvisieť so zriedkavými krvnými zrazeninami, ktoré by mali byť uvedené ako veľmi zriedkavé vedľajšie účinky.

 

Zatiaľ však nezaviedla žiadne nové obmedzenia pre dospelých vo veku 18 rokov a viac. EMA trvá na tom, že výhody vakcíny značne prevyšujú riziká.

 

Mohlo by vás zaujímať: Existuje spojitosť medzi vakcínami spoločnosti AstraZeneca a krvnými zrazeninami? Predstaviteľ Európskej liekovej agentúry tvrdí, že áno



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies