V Belgicku sa vykoľajili vagóny vlaku s chemikáliami. Vypukol požiar!

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 13:55 • 2 min
V Belgicku sa vykoľajili vagóny vlaku s chemikáliami. Vypukol požiar!

BRUSEL - Belgické úrady evakuovali do 300 ľudí po železničnom nešťastí, pri ktorom sa v noci nadnes v blízkosti mesta Gent vykoľajilo niekoľko vagónov vlaku s chemikáliami a následne vypukol požiar.

slovakia

left justify in out

Nehoda si nevyžiadala zranenia osôb, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

Päť ľudí sa napriek tomu neskôr sťažovalo, že sa necítia dobre, kvôli čomu ich následne hospitalizovali. K vykoľajeniu šiestich vagónov nákladného vlaku došlo pri obci Wetteren.

Z mieste nešťastia stúpal vysoký dym. Záchranné zložky evakuovali zo svojich domovov zhruba 300 ľudí, ktorí žili v okruhu do 500 metrov od okolia miesta nehody.

Hasiči oznámili, že vagóny nechajú kontrolovane dohorieť kvôli obavám, že hasením by mohlo dôjsť k uvoľneniu jedovatých plynov do ovzdušia, píše DPA. V prípade chemikálie išlo o ľahko horľavú látku akrylnitril, ktorá sa používa pri výrobe umelých hmôt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies