V Belgicku našli v dvoch kamiónoch skrývajúcich sa migrantov

NETKY.SK • 30 December 2016, 07:12 • 2 min
V Belgicku našli v dvoch kamiónoch skrývajúcich sa migrantov

BRUSEL – Desiatku skrývajúcich sa migrantov našla dnes polícia v nákladnom vozidle v belgickom meste Boortmeerbeek. Vodič iného nákladného auta na západe Belgicka zase objavil v prepravnom priestore šiestich Iračanov. Obom udalostiam sa už venujú príslušné úrady.

slovakia

left justify in out

Prvé z týchto nákladných vozidiel vyrazilo dnes ráno z Nemecka s nákladom liekov do belgického mesta Boortmeerbeek neďaleko Bruselu. Keď vodič prišiel do cieľa, so spolujazdcom si všimli, že pečať na prepravnom kontajneri je poškodená, informovala belgická televízna a rozhlasová organizácia RTBF.

 

Dvojica vodičov skontaktovala políciu, ktorá v prepravnom priestore našla desiatku migrantov. Polícia zavolala na miesto pracovníkov cudzineckého úradu, ktorí si čiernych pasažierov zobrali na starosť. Prokuratúra spustila vyšetrovanie s cieľom zistiť, ako sa do vozidla dostali.

 

Šesticu Iračanov zas objavil nemecký vodič nákladného vozidla pri vykládke v mestečku Avelgem na západe Belgicka. Šesťčlenná iracká rodina sa priznala, že prevádzačom zaplatila 1.500 eur. Do vozidla sa zrejme dostala počas nočnej zastávky vodiča, ktorý si na parkovisku zdriemol. Rodinu z miesta nálezu odviezol cudzinecký úrad.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona