V Belgicku našli telo utopeného včelára, zachraňoval svoje včely pred záplavami

NETKY.SK • 3 Jún 2016, 15:05 • 2 min
V Belgicku našli telo utopeného včelára, zachraňoval svoje včely pred záplavami

BRUSEL - Záchranári v Belgicku dnes objavili telo včelára, ktorého vo štvrtok odniesla stúpajúca voda, keď sa pred ňou pokúšal uchrániť svoje včely.

slovakia

left justify in out

Potápači z požiarneho oddielu po nezvestnom včelárovi z obce Harsin pátrali dnes až do rána 02.00 h. Šesťdesiatnika nakoniec objavili mŕtveho dnes ráno, keď pátranie obnovili, informovala agentúra AP.

 

Po niekoľkých dňoch prívalových dažďov vystúpila rieka Wamme z brehov a zaplavila niekoľko obcí v belgickej provincii Luxemburg. Vysoká voda tam zaplavila domy a odnášala autá. V juhonemeckých spolkových krajinách pomáhajú miestnym obyvateľom v zaplavených oblastiach žiadatelia o azyl. V bavorskom meste Simbach am Inn, neďaleko rakúskych hraníc, povedal dnes agentúre DPA 30-ročný Sýrčan, že "vie, čo to znamená žiť v krízovej oblasti a prísť o svoj domov".

 

S lopatou v ruke odstraňoval naplaveniny, ktoré priniesla vysoká voda. Spolu s ním pomáha v meste asi 25 Sýrčanov. Jeho priateľ povedal, že im ľudia zo Simbachu poskytli toľko pomoci, že sú radi, že im teraz môžu aspoň čiastočne pomoc vrátiť.

 

Starosta Simbachu Klaus Schmid uviedol, že "bez dobrovoľných pomocníkov by sme to nezvládli"V spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, v meste Braunsbach, ktoré zaplavila voda v nedeľu, pomáha miestnym podľa úradov takmer 50 žiadateľov o azyl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona