V Belgicku klesá miery kriminality, ale viac sa zneužívajú platobné karty

NETKY.SK • 4 Január 2017, 09:25 • 2 min
V Belgicku klesá miery kriminality, ale viac sa zneužívajú platobné karty

BRUSEL – Vlaňajšia miera zločinnosti v Belgicku zrejme dosiahne historické minimum. Vyplýva to z policajných štatistík za prvé tri mesiace roka 2016.

slovakia

left justify in out

Počas prvých troch mesiacov vlaňajška belgické úrady zaznamenali 211.713 kriminálnych činov, čo je pokles o päť percent oproti rovnakému obdobiu v roku 2015. Zločinnosť dlhodobo klesá už päť rokov, informovala dnes belgická televízia a rádio RTBF. Kým v roku 2011 polícia registrovala viac ako milión trestných činov, v roku 2015 to bolo o 150.000 deliktov menej.

 

V počte trestných činov sú na prvom mieste krádeže a vydieranie, nasleduje poškodzovanie majetku, fyzické útoky, drogová trestná činnosť a podvody. Početné sú krádeže áut - belgickí zlodeji najčastejšie kradnú vozidlá značky Volkswagen.

 

Pozitívnou správou je, že klesol počet vlámaní, prepadov a lúpeží so strelnou zbraňou. Na druhej strane vzrástol počet prípadov zneužitia platobných kariet a napadnutí nožom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies