V belehradskej pekárni explodoval granát, zahynul páchateľ

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 15:52 • 2 min
V belehradskej pekárni explodoval granát, zahynul páchateľ

BELEHRAD - V pekárni v centre Belehradu explodoval dnes ručný granát, pričom zahynul muž, ktorý ho aktivoval, informovala tamojšia polícia.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP podnik vlastní bývalý minister kultúry Bratislav Petkovič.

 

Nemenovaný päťdesiatnik vošiel do pekárne a vyzval dvoch jej zamestnancov a zákazníka, aby odišli. Potom si ľahol na zem a aktivoval pod sebou granát.

Okrem páchateľa výbuch nezasiahol žiadnu inú osobu a nespôsobil vážnejšie škody. Polícia motív a okolnosti činu vyšetruje, s terorizmom ho však nespája.

Svedkovia opísali výbuch ako zrážku dvoch áut. "Uvedomili sme si, že sa niečo stalo, až keď sme uvideli, že na scénu dorazila polícia," uviedla Vesna Zigičová, predavačka potravín z druhej strany ulice.

 

 

Explózie ručných granátov v kaviarňach a nočných kluboch v Srbsku boli pomerne bežné po skončení balkánskych vojen z 90. rokov, dodala AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona