V BBSK budú v sobotu voliť starostu v šiestich obciach

NETKY.SK • 2 November 2016, 14:26 • 2 min
V BBSK budú v sobotu voliť starostu v šiestich obciach

ZVOLEN - V niektorých obciach Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa iba jeden záujemca, v iných až štyria uchádzajú o post starostu v nadchádzajúcich doplňujúcich komunálnych voľbách, ktoré sa uskutočnia v sobotu 5. novembra.

slovakia

left justify in out

V obci Ilija v okrese Banská Štiavnica sa po vzdaní mandátu predchádzajúceho starostu Milana Jokela zo zdravotných dôvodov uchádza o toto miesto jediný kandidát, 33-ročný Vratislav Cengel. Na starostovskú stoličku kandiduje ako nezávislý (NEKA). Rovnako jediným kandidátom na starostu v obci Poproč v okrese Rimavská Sobota je 63-ročný Ľubor Kvaka (Smer-SD). V 22-člennej dedinke by mal nahradiť svojho predchodcu Jána Kvaku, ktorý odišiel do predčasného dôchodku.

 

Vo Vyšnom Skalníku v okrese Rimavská Sobota chcú byť starostami dvaja kandidáti. Ján Durmis má 52 rokov a o post sa uchádza ako NEKA, Veronika Muranská má 42 rokov a kandiduje s podporou SNS. Predchádzajúci starosta Miroslav Labanc sa funkcie vzdal.

 

Troch kandidátov na starostovskú stoličku evidujú v obci Figa v okrese Rimavská Sobota. Tibor Sklenárik má 26 rokov a kandiduje ako NEKA. Rudolf Maté (NEKA) je 53-ročný a Petr Maté má 33 rokov a podporuje ho strana Most-Híd. Predchádzajúci starosta Imrich Palmont sa funkcie vzdal zo zdravotných dôvodov.

 

Najviac, až štyroch kandidátov na starostu majú v obci Rimavská Seč v okrese Rimavská Sobota a Magnezitovce v okrese Revúca. V R. Seči s takmer 2000 obyvateľmi kandidujú: 47-ročný Július Buša (KDH), 52-ročná Beata Gaiblová (NEKA), 54-ročná Marta Stubendek (SMK-MKP) a 62-ročný Štefan Várady (NEKA). Predchádzajúci starosta Štefan Vavrek sa stal medzičasom riaditeľom odboru na Úrade splnomocnenca vlády pre rómske komunity.

 

V obci Magnezitovce sa o funkciu starostu uchádzajú: 66-ročný Július Branský (NEKA), 56-ročná Janka Kriaková (SNS), 32-ročný Milan Pršebica (NEKA) a 60-ročný Ján Schmidt (Smer-SD). Predchádzajúceho starostu Mariána Kučeráka odvolalo obecné zastupiteľstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies