V Bayerne pri vstupe do sezóny spokojnosť iba s tromi bodmi

NETKY.SK • 23 August 2014, 15:45 • 2 min
V Bayerne pri vstupe do sezóny spokojnosť iba s tromi bodmi

BERLÍN - Najväčší kandidát na titul v najvyššej nemeckej futbalovej súťaži Bayern Mníchov zvládol piatkový otvárací duel I. bundesligy 2014/2015, keď v domácom prostredí zvíťazil nad Wolfsburgom 2:1.

slovakia

left justify in out

O presné zásahy favorizovaných Bavorov sa postarali obávaní zakončovatelia: Thomas Müller v 37. min a Holanďan Arjen Robben v 47. min. Hostí vrátil do hry Chorvát Ivica Olič v 52. min, ale obhajcovia ligového prvenstva si už záver postrážili a pripísal si na svoje konto úvodné tri body.

 

"Víťazstvo je pre každého trénera na svete najdôležitejšia vec, nie iba pre trénerov Bayernu. Za priaznivého stavu 2:0 sme nemali hru pod kontrolou, Wolfsburg bol vtedy lepší. Nesmieme zabudnúť, že sme nastúpili proti mužstvu, ktoré patrí v bundeslige k lepším. Potrebujeme čas," citoval portál kicker.de slová španielskeho kouča Bayernu Pepa Guardiolu. K jeho slovám sa pridal autor druhého gólu Arjen Robben. "Nemali sme ideálnu prípravu, veľa spoluhráčov bolo zranených. Je tu priestor na zlepšovanie, to by však nemalo byť ospravedlnením. Pre nás sú však teraz najdôležitejšie tri body," skonštatoval rýchlonohý krídelník. 

 

Po dlhých 629 dňoch nútenej prestávky pre zranenie sa v zápase predstavil mníchovský obranca Holger Badstuber: "Návrat na futbalové ihriská je stále emotívny. Bol to krásny okamih a pre mňa perfektný deň, veď sme vyhrali," poznamenal 25-ročný zadák. 

 

Tréner VfL Wolfsburg Dieter Hecking bol napriek prehre spokojný. "V prvej polhodine sme kontrolovali hru. Potom domáci skórovali a my sme hrali pasívne, za čo nás hneď po zmene strán opäť potrestali. Následne sme však znížili a odvtedy sme hrali naozaj dobre. Bohužiaľ, napokon to nestačilo." 

Výsledok piatkového stretnutia 1. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy: 

Bayern Mníchov - VfL Wolfsburg 2:1 (1:0) 
Góly: 37. Th. Müller, 47. Robben - 52. Olič 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies