V Bátke sa pripravte na zdržanie, bude sa protestovať

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 17:59 • 2 min
V Bátke sa pripravte na zdržanie, bude sa protestovať

BRATISLAVA – Vodiči v Bátke v okrese Rimavská Sobota by sa mali dnes podvečer pripraviť na zdržanie, od 17:00 do 18:00 sa tam bude konať protest za urýchlenú výstavbu cesty R2 v plnom profile.

slovakia

left justify in out

Usporiadatelia, poslanec NR SR za stranu Most-Híd Zsolt Simon, starosta Bátky Peter Hencz ako aj starostovia okolitých obcí, vodičom ďakujú za pochopenie.

 

Simon pripomína, že od Kriváňa po Košice sa plánuje stavať rýchlostná cesta iba v polovičnom profile, čo znamená, že namiesto štyroch jazdných pruhov budú iba dva. „Ale keďže to bude rýchlostná cesta, platiť sa bude ako za štvorpruhovú. Je na mieste otázka, prečo sa má južné prepojenie Zvolen – Košice postaviť iba v polovičnom profile. Tu netreba stavať ani jeden tunel a cesta ide viac menej po rovine. Prečo nie je možné vedľa súčasnej cesty postaviť ešte jednu a budú štyri pruhy?“ pýta sa poslanec za Most-Híd.

 

Rovnako zdôrazňuje, že južná trasa Bratislava - Zvolen – Košice meria približne 400 km, zatiaľ čo severná Bratislava – Žilina – Košice 460 km. Kratšia trasa pre vodičov predstavuje úsporu času, úsporu pohonných hmôt a úsporu ďalších nákladov na údržbu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies