V Bardejovských kúpeľoch sa uskutoční už 59. ročník Medzinárodného hudobného leta

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 12:33 • 2 min
V Bardejovských kúpeľoch sa uskutoční už 59. ročník Medzinárodného hudobného leta

BARDEJOVSKÉ KÚPELE - V Bardejovských kúpeľoch sa od 1. júla do 1. septembra uskutoční už 59. ročník Medzinárodného hudobného leta. Počas tohto hudobného sviatku zaznie v spoločenskej sále hotela Astória spolu desať koncertov slovenských, českých, poľských, ruských a rakúskych interpretov. V rámci nich opäť aj tri koncerty z tvorby bardejovského rodáka Bélu Kélera. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

slovakia

left justify in out

Ako dodala, Medzinárodné hudobné leto je najvýznamnejšou kultúrnou udalosťou roka v Bardejovských kúpeľoch. Tradične začne slávnostnými fanfárami z balkóna hotela Astória, ktoré ohlásia jeho začiatok v pondelok 1. júla. „Otvárací koncert festivalu prednesie Salónny orchester Cassovia. Všetky koncerty sa budú konať o 19.30 h v spoločenskej sále hotela Astória, s kapacitou 90 miest. Spolu s medzinárodným hudobným letom, ktoré Bardejovské kúpele organizujú ako jediné na Slovensku, začínajú i obľúbené pravidelné promenádne koncerty klasickej hudby,“ doplnila Šatanková. Pripomenula tiež, že okrem hudobného leta Bardejovské kúpele ponúkajú každodenne tanečné zábavy na troch miestach a to so živou hudbou. Do Bardejovských kúpeľov sa už tradične chodí aj za kultúrou a počas leta sa tu takmer neustále konajú kultúrno-spoločenské podujatia. "V tomto roku ešte pripravujeme na 13. a 14. júla jubilejný 10. ročník Bardejovských Kúpeľných dní a 1. septembra Alžbetínsky deň na počesť cisárovnej Sisi. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na výstavy kvetov, obrazov, plastík a ďalšie aktivity,“ dodala. Bardejovské kúpele patria k trom najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom 860 používaných lôžok k najväčším slovenským kúpeľom. V roku 2012 zamestnávali priemerne 265 osôb. Rozprestierajú sa na ploche 31 hektárov a vo vlastníctve spoločnosti je 34 objektov. Podľa zahraničných expertov majú Bardejovské kúpele najlepšie minerálne pitné pramene na Slovensku, podobné zložením prameňom vo francúzskom Vichy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies