V Bardejove začnú s výstavbou juhozápadného obchvatu

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 13:13 • 2 min
V Bardejove začnú s výstavbou juhozápadného obchvatu

PREŠOV/BARDEJOV – Slovenská správa ciest začne v Bardejove s výstavbou juhozápadného obchvatu mesta v investičnom náklade vyše 33,2 mil. eur s DPH.

slovakia

left justify in out

Zhotoviteľom stavby na základe verejného obstarávania je združenie Eurovia SK a.s. Košice a Strabag s.r.o. Bratislava. Dodávateľ prác už prevzal stavenisko. Práce by sa mali začať ešte v marci. Podľa hovorkyne Slovenskej správy ciest Zuzany Hromcovej čaká sa len na požadované doklady od zhotoviteľa a na zabezpečenie potrebných povolení na čiastočné uzávierky ciest. Obchvat by sa mal podľa zmluvy dokončiť do júna 2016. 

 

Stavba obsahuje 76 objektov, celková dĺžka obchvatu bude 5,319 kilometra. Súčasťou stavby bude šesť mostných objektov a štyri križovatky, ktoré zabezpečia napojenie komunikačnej siete na obchvat mesta. Na štyroch úsekoch postavia protihlukové steny v celkovej dĺžke 1 404 metrov. Cieľom stavby je dosiahnuť vyššiu kapacitu komunikácie, znížiť dopravnú zaťaženosť a zabezpečiť vyšší stupeň bezpečnosti dopravy. Bardejovčanom by sa malo vďaka stavbe zlepšiť životné prostredie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona