V Bardejove sa začne finále I. hokejovej ligy, pôjde v ňom najmä o česť

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 12:44 • 2 min
V Bardejove sa začne finále I. hokejovej ligy, pôjde v ňom najmä o česť

BARDEJOV - Víťazom I. hokejovej ligy v sezóne 2015/2016 bude jeden z dvojice Bardejov, Nové Zámky. Finálová séria dvoch najlepších tímov po dlhodobej časti súťaže sa začne v stredu 2. marca na Šariši a bude sa hrať na tri víťazstvá.

slovakia

left justify in out

Bardejov ako víťaz základnej časti bude mať výhodu domáceho ľadu aj v prípadnom piatok súboji v stredu 9. marca. Oproti predchádzajúcim sezónam prišlo k zmene, o miestenku v najvyššej súťaži nebude bojovať iba víťaz I. ligy, ale v play-out sa od 13. marca predstavia obaja finalisti. Ich súperom o dve extraligové miestenky budú Piešťany alebo Martin.

 

Bardejov aj Nové Zámky v tohtosezónnej edícii play-off zatiaľ prehrali len raz. Hornošarišania nezvládli tretí štvrťfinálový duel s Topoľčanmi, nováčik súťaže z Nových Zámkov prehral vo štvrťfinále druhý duel so Senicou. Semifinálovými sériami prešli obe mužstvá bez zaváhania. Vzájomná bilancia finalistov v aktuálnom ročníku hovorí v prospech Nových Zámkov. Hráči HC Mikron v oboch domácich súbojoch triumfovali po predĺžení či samostatných nájazdoch, raz sa im podarilo uspieť aj u súpera. Bardejov zvíťazil iba raz.

 

Keďže obaja finalisti sa neskôr predstavia v play-out Tipsport ligy, Bardejovu aj Novým Zámkom pôjde vo vzájomnej prvoligovej sérii vo vyraďovacej časti najmä o česť. "Verím, že to nebude len také finále, aby bolo. Chceme ho vyhrať hlavne pre našich divákov a určite pôjdeme naplno. Pred barážou si chceme vytvoriť potrebnú pohodu a pred súpermi si vytvoriť istý rešpekt. S Novými Zámkami sa poznáme dokonale a pôjde už len o to zvládnuť to takticky," povedal bardejovský útočník Filip Vaško pre portál hokej.sk a doplnil: "Sila Nových Zámkov je určite veľká. Majú množstvo hráčov s extraligovými a medzinárodnými skúsenosťami. My sme, naopak, veľmi mladý tím. Našou výhodou by tak mala byť rýchlosť a korčuľovanie. Majú výborného brankára, ale aj náš Stano Škorvánek zachytal na svoj nízky vek v semifinále parádne. Poctivo sa pripravíme a mala by to byť pekná séria. Máme rešpekt, ale nebojíme sa."

 

Už prienik do finále je pre Nové Zámky veľký úspech, veď v predchádzajúcej sezóne hrali v II. lige. Treba však pripomenúť, že štartovali aj v nadnárodnej súťaži s maďarským riadením MOL lige. "Sme presvedčení, že sme dosiahli pre Nové Zámky historický úspech a verím tomu, že sme ešte nepovedali posledné slovo," povedal tréner HC Mikron Miroslav Chudý pre oficiálny klubový web.

Program finále play-off hokejovej I. ligy v sezóne 2015/2016:
1. zápas - streda 2. marca: HC 46 Bardejov - HC Mikron Nové Zámky (17.30)
2. zápas - štvrtok 3. marca: HC 46 Bardejov - HC Mikron Nové Zámky (17.30)
3. zápas - nedeľa 6. marca: HC Mikron Nové Zámky - HC 46 Bardejov (17.00)
prípadný 4. zápas - pondelok 7. marca: HC Mikron Nové Zámky - HC 46 Bardejov (18.00)
prípadný 5. zápas - streda 9. marca: HC 46 Bardejov - HC Mikron Nové Zámky (17.30)

Vzájomné zápasy v sezóne 2015/2016:
Nové Zámky - Bardejov 3:2 po sam. nájazdoch
Bardejov - Nové Zámky 4:2
Nové Zámky - Bardejov 4:3 po predĺžení
Bardejov - Nové Zámky 1:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies