V Barcelone zadržali pár, ktorý sa podieľal na únosoch detí

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 08:38 • 2 min
V Barcelone zadržali pár, ktorý sa podieľal na únosoch detí

BARCELONA - Dvoch členov východoeurópskej zločineckej skupiny, ktorá unášala deti a vo viacerých krajinách ich nútila kradnúť, zadržali v katalánskej metropole Barcelona. Súčasne sa bezpečnostným zložkám podarilo oslobodiť z extrémne špinavého domu dvoch chlapcov a štyri dievčatá vo veku od niekoľkých mesiacov do 15 rokov.

slovakia

left justify in out

Informáciu zverejnil dnes vo Viedni tamojší Spolkový kriminálny úrad a sprostredkovala tlačová agentúra APA. Sieť zločincov bola aktívna totiž aj v Rakúsku.

 

Podľa rovnakého zdroja sú ešte v stredu 15. júna zadržaná 46-ročná žena a o tri roky starší muž podozriví z obchodovania s ľuďmi, členstva v zločineckej organizácii, používania falošnej identity a únosu detí. Ide zrejme o dvojicu, ktorá bola súčasťou väčšej siete špecializujúcej sa na vykorisťovanie detí.

 

Obvinených vydajú zrejme do Holandska, kam sa pod dohľad príslušnej inštitúcie dostali aj štyri z detí oslobodených minulý týždeň v Barcelone. Má ísť údajne o deti rómskych rodín z krajín východnej Európy.

 

S vyšetrovaním prípadu sa začalo ešte na jar 2015, keď sa rakúskym, bosnianskym a holandským vyšetrovateľom opakovane dostali do rúk tie isté deti prichytené pri krádežiach. Následné vyšetrovanie ukázalo, že ich uniesli tie isté osoby, ktoré ich nútili kradnúť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies