V Barcelone smútia, trénerovi blaugranas sa vrátila rakovina

NETKY.SK • 20 December 2012, 07:42 • 2 min
V Barcelone smútia, trénerovi blaugranas sa vrátila rakovina

V Barcelone smútia, trénerovi blaugranas sa vrátila rakovina - Futbal Vilanova absolvoval operáciu nádoru už minulý rok a úspešne sa z choroby vyliečil. Španielsky denník El Pais prišiel v predvianočnom čase so šokujúcou informáciou, podľa ktorej je kormi

slovakia

left justify in out

img

Vilanova absolvoval operáciu nádoru už minulý rok a úspešne sa z choroby vyliečil.

 Španielsky denník El Pais prišiel v predvianočnom čase so šokujúcou informáciou, podľa ktorej je kormidelník futbalového klubu FC Barcelona Tito Vilanova vážne chorý po tom, ako sa mu vrátila rakovina slinných žliaz. V stredu večer potvrdil túto správu aj katalánsky veľkoklub.

Vilanova absolvoval operáciu nádoru už minulý rok a úspešne sa z choroby vyliečil. Kvôli chemoterapii sa ale nezúčastnil na MS klubov v Japonsku. Zákerná choroba sa však 44-ročnému španielskemu koučovi vrátila. "Pri prehliadke sa objavili v jeho tele zmeny, ktoré si vyžadujú operáciu," uvádza sa v stanovisku Barcelony s tým, že operačný zákrok absolvuje Vilanova už vo štvrtok. Potom bude nasledovať šesťtýždňová chemotreapia a rádioterapia. 

Meno dočasného zástupcu na trénerskej lavičke klub neoznámil, v sobotu však povedie mužstvo v ligovom dueli vo Valladolide asistent Jordi Roura. Športový riaditeľ Barcelony Andoni Zubizarreta odmietol špekulácie, že Vilanovu by mohol nahradiť vo funkcii Pep Guardiola. "Tito je náš kouč a bude našim koučom aj naďalej. Všetko ostatné sú obyčajné dohady," rezolútne vyhlásil Zubizarreta.

Podľa niektorých médií by mal Vilanova odstúpiť z postu hlavného trénera, keďže ho v najbližšej dobe čaká liečba. Už vo štvrtok ho čaká ďalšia operácia.

Vedenie katalánskeho gigantu ešte nestihlo ani oficiálne informovať hráčov klubu o zdravotnom stave trénera, no po vzniknutej mediálnej informačnej búrke sa už začali vyjadrovať na sociálnych sieťach aj samotní hráči. "Je mi veľmi smutno po zverejnení tejto správy. veľmi ma to mrzí," napísal na Twitteri špílmacher Xavi Hernandez. "Vyjadrujem všetku podporu Titovi Villanovovi. Sme všetci s tebou," odkázal koučovi "Barcy" aj tenista Rafael Nadal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies