V Barcelone sa stretli výrobcovia a operátori mobilnej techniky

NETKY.SK • 24 Február 2014, 12:31 • 2 min
V Barcelone sa stretli výrobcovia a operátori mobilnej techniky

BARCELONA - Výrobcovia a operátori mobilnej telekomunikačnej techniky majú oddnes v španielskej Barcelone svoje najvýznamnejšie výročné stretnutie (štvordňové) - Mobile World Congress (MWC). DPA uviedla, že tento rok budú jeho hlavnými témami výroba lacných smartfónov pre rozvojové krajiny a produkcia malých prenosných zariadení, napríklad hodín s dátovou aplikáciou a pod.

slovakia

left justify in out

 Na podujatí sa tradične zúčastňujú predstavitelia všetkých významných výrobcov počítačovej a telekomunikačnej techniky. Medzi nimi bude aj šéf Facebooku Mark Zuckerberg, špičkový manažér mobilného operátora Timotheus Höttges z Deutsche Telekomu i šéfka amerického IBM Virgina Romettyová.
      

Na MWC prišlo 1700 firiem s najnovšími produktmi a riešeniami, ktoré by mali prispieť k rozvoju odvetvia a šíreniu informácií. Organizátori očakávajú účasť 70.000 odborníkov a novinárov.
      

Agentúra Sinchua dodáva, že pôjde skutočné o celosvetové stretnutie, lebo jeho účastníci prídu z takmer 200 štátov. Do mestskej pokladnice Barcelony by vďaka kongresu malo pribudnúť 365 miliónov eur. Mesto by si malo týmto podujatím zvýšiť svoju prestíž ako centra turistiky schopného zorganizovať mimoriadne veľké podujatia.
      

Najväčšia pozornosť sa sústredí na prezentáciu svetových firiem ako Microsoft, Apple, IBM, Samsung, Nokia, LG, Sony, Lenovo, Huawei, ZTE, Xiaomi a iné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies