V Barcelone protestujú desaťtisíce ľudí za jednotu krajiny

NETKY.SK • 29 Október 2017, 13:41 • 2 min
V Barcelone protestujú desaťtisíce ľudí za jednotu krajiny

BARCELONA - Desaťtisíce ľudí vyšli v nedeľu do ulíc Barcelony, kde protestujú za jednotu Španielska. Ako informuje agentúra AP, zatiaľ nedošlo k žiadnym incidentom a atmosféra zhromaždenia je skôr slávnostná, pričom ľudia mávajú štátnymi aj katalánskymi vlajkami.

slovakia

left justify in out

Na podujatí, ktoré sa uskutočňuje pod sloganom "Všetci sme Katalánsko. Zdravý rozum pre spolunažívanie", sa zúčastňujú aj politici a predstavitelia z centrálnej vlády. Zhromaždenie zvolala organizácia Katalánska občianska spoločnosť (SCC).

 

Protest sa uskutočňuje len deň po tom, ako Španielsko prevzalo priamu kontrolu nad Katalánskom aj jeho vládou. Premiér Mariano Rajoy ešte v piatok večer oznámil, že sa rozhodol vypísať v regióne nové voľby, ktoré sa uskutočnia 21. decembra. Madrid pristúpil k takýmto opatreniam po tom, ako katalánski zákonodarcovia hlasovali za vyhlásenie nezávislosti tohto regiónu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies