V Barcelone pomenovali ihrisko po Titovi Vilanovovi

NETKY.SK • 21 Február 2015, 18:41 • 2 min
V Barcelone pomenovali ihrisko po Titovi Vilanovovi

BARCELONA - Nielen dresmi s nápisom "Tito, navždy večný", v ktorých hráči nastúpili na zápas proti Getafe krátko po jeho smrti v apríli 2014, ale najnovšie aj premenovaním hlavného tréningového ihriska si španielsky futbalový klub FC Barcelona uctil pamiatku svojho zosnulého bývalého trénera Tita Vilanovu.

slovakia

left justify in out

 Ihrisko sa nachádza v tréningovom centre Ciutat Esportiva Joan Gamper. "Vždy hovoril, že bolo preňho cťou trénovať najlepší tím na svete. Určite by však povedal aj to, že takúto poctu si nezaslúži," povedala vdova Montse Vilanová, s ktorou mal tréner dve deti: syna Adriáa a dcéru Carlotu.

 

Španielsky kouč podľahol ťažkej chorobe 25. apríla 2014 vo veku 45 rokov. Zhubné ochorenie slinných žliaz mu diagnostikovali v novembri 2011, keď bol v Barcelone asistentom Pepa Guardiolu. Odvtedy sa podrobil dvom chirurgickým zákrokom, tesne pred smrťou nasledoval tretí, ale neodvrátil najhoršie. Funkcie trénera FCB sa Vilanova vzdal pre zdravotné problémy v júli 2013, nahradil ho Gerardo Martino. Francesc Vilanova i Bayó, ako znie celé meno niekdajšieho stredopoliara, počas hráčskej kariéry hájil farby barcelonskej rezervy, za prvé mužstvo si nikdy nezahral. Pôsobil aj v Celte Vigo, Mallorce, Elche a niekoľkých menších kluboch. 

 

Vilanova sa vydal na trénerskú dráhu v roku 2003 v malom katalánskom mestečku Palafrugell. Následne pracoval ako športový riaditeľ FC Terrassa. V roku 2007 jeho kroky viedli do FC Barcelona, kde sa ako asistent trénera cez B-mužstvo postupne prepracoval do "áčka". Spoločne s Pepom Guardiolom sa podieľal na úspešnom období katalánskeho veľkoklubu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies