V Barcelone odhalili pamätnú dosku obetiam letu Germanwings

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 12:20 • 2 min
V Barcelone odhalili pamätnú dosku obetiam letu Germanwings

BARCELONA - Španielski politici a zástupcovia združenia obetí odhalili dnes na letisku v Barcelone pamätnú dosku obetiam havárie lietadla spoločnosti Germanwings, ktoré druhý pilot Andreas Lubitz vlani počas letu z Barcelony do Düsseldorfu úmyselne naviedol do úbočia francúzskych Álp.

slovakia

left justify in out

Na odhalení, ktoré sa uskutočnilo pred terminálom č. 2 v predvečer prvého výročia tragédie, sa zúčastnili úradujúci španielsky premiér Mariano Rajoy i predseda regionálnej katalánskej vlády Carles Puigdemont, informovala agentúra AP.


Medzi účastníkmi boli aj členovia Združenia obetí havárie letu Germanwings 9525 a zástupcovia španielskej polície a záchranných služieb, ktorí po páde stroja pomáhali rodinám obetí.


Pri havárii zahynulo všetkých 150 ľudí na palube. Väčšina obetí boli Nemci alebo Španieli.


Lubitz 24. marca počas spiatočného letu z Barcelony do Düsseldorfu vymkol kapitána a nasmeroval lietadlo k zemi. Vyšetrovanie potvrdilo, že v minulosti trpel závažnými depresiami, pričom iba niekoľko dní pred incidentom si na internete zisťoval spôsoby spáchania samovraždy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona