V Banskobystrickom kraji vyčíňa 71-ročná dôchodkyňa na mercedese, okráda nakupujúce ženy

NETKY.SK • 7 December 2015, 10:26 • 2 min
V Banskobystrickom kraji vyčíňa 71-ročná dôchodkyňa na mercedese, okráda nakupujúce ženy

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Policajti v Banskobystrickom kraji v poslednom období zaevidovali už desiatku krádeží spáchaných vreckovými zlodejmi. Ich obeťami boli hlavne ženy, ktoré nakupovali. Minulý týždeň v Banskej Bystrici "úradovala" skúsená 71-ročná dôchodkyňa.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, pred obchodným domom na Námestí Ľ. Štúra okradla 63-ročnú ženu, ktorá si do kufra vykladala nákup. Zlodejka jej ukradla kabelku z auta a chcela nasadnúť do svojho Mercedesu Benz.

 

Okradnutá žena ju však dobehla a zabránila jej, aby zatvorila dvere. Zlodejka ju z auta vytláčala nohami, žene sa podarilo vziať svoju kabelku, no peňaženka s vyše 500 eurami v nej už nebola. Páchateľku policajti zadržali na Sládkovičovej ulici, počas jazdy vyhodila von ďalšiu kabelku, ktorú zase ukradla 76-ročnej žene v obchodnom dome na Zvolenskej ceste. Lučenčanka vyviazla s podmienečným trestom. V minulosti bola osemkrát trestaná, z toho štyrikrát v zahraničí. Prevažne išlo o majetkovú trestnú činnosť.


V predvianočnom období polícia každoročne zaznamenáva nárast majetkovej trestnej činnosti, hlavne vreckových krádeží, krádeží v obchodoch a v nákupných centrách, na trhoviskách a v dopravných prostriedkoch. Využívajú tlačenice, často pracujú v organizovaných skupinách a v mnohých prípadoch využívajú na krádeže deti, ktoré potom nie je možné obviniť. Skúsený vreckár vie kabelku prehľadať za pár sekúnd. Polícia vyzýva občanov, aby si počas nákupov nenechávali peňaženky v kabelkách zavesených na pleci alebo položených v nákupných vozíkoch, upozornila Faltániová. Keďže v peňaženkách si často nechávame aj kreditné karty, malo by byť samozrejmosťou, že pri nich nie je lístok s PIN kódom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona