V Banskej Bystrici Roussel a Ivan Majeský, Zigo stojí pre zmluvu

NETKY.SK • 3 Február 2016, 09:09 • 2 min
V Banskej Bystrici Roussel a Ivan Majeský, Zigo stojí pre zmluvu

BANSKÁ BYSTRICA - S hokejistami HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa pripravujú dvaja navrátilci s defenzívou v popise práce Charles-Olivier Roussel a Ivan Majeský. Naopak, pre zdĺhavé rokovania o novej zmluve sa zo zápasovej súpisky vytratil tretí najproduktívnejší hráč tipsportligového tímu Tomáš Zigo, referuje stredajšie vydanie denníka Šport.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Kanaďan Roussel pobudol pod Urpínom istý čas v auguste minulého roku, ale vtedy sa rozhodol pre návrat do Severnej Ameriky. Cez ECHL sa chcel dostať do vyššej súťaže AHL, kde už v minulosti pôsobil v tíme Milwaukee Admirals. Napriek solídnej bilancii 41 zápasov, 2 góly, 18 asistencií za Norfolk Admirals sa však šance v AHL nedočkal. "Volal mi športový manažér HC ´05 Július Koval, že je možnosť môjho návratu. Využil som to, chcem naštartovať moju európsku kariéru. Minulé leto som mal dobrú skúsenosť v Banskej Bystrici a teraz chcem pomôcť tímu v play-off. Zavážilo aj to, že ma volal aj najlepší kamarát, brankár Mathieu Corbeil," cituje Šport Roussela.

 

Bývalý reprezentačný obranca a banskobystrický odchovanec Ivan Majeský naposledy pôsobil v Olomouci, 39-ročný veterán je v inej pozícii ako Kanaďan: "V októbri som podstúpil operáciu kolena a teraz sa rozhodujem, či má vôbec zmysel hrať. Na ľade som bol zatiaľ málo, v tímovom tréningu som krátko."

 

Tomáš Zigo nenastúpil už na tri zápasy Banskobystričanov, jeho situáciu priblížil riaditeľ HC ´05 Michal Longauer: "S Tomášom rokujeme o novej zmluve a zatiaľ sme nedospeli k dohode. Ponúkli sme mu podmienky, na ktoré nepristúpil. Zatiaľ nehráva. Je to všetko na ňom." Dvadsaťtriročný útočník by si mal nedostatok zápasovej praxe vynahradiť účasťou na turnaji Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Innsbrucku s olympijským výberom Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies