V Bangladéši urobili záťah na islamistických teroristov: Hlásia dve desiatky zabitých

NETKY.SK • 1 Apríl 2017, 11:06 • 2 min
V Bangladéši urobili záťah na islamistických teroristov: Hlásia dve desiatky zabitých

DHÁKA - Na 21 sa zvýšil dnes počet usmrtených osôb, ktoré tento týždeň bangladéšska polícia zneškodnila v rámci protiteroristického záťahu zameraného na islamistických militantov, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Troch podozrivých, patriacich k frakcii zakázanej islamistickej skupiny Džamáatul mudžáhidín Bangladeš (JMB), zabili dnes bezpečnostné jednotky v meste Maulvíbazár, v severovýchodnej časti krajiny, kde sa skrývali v jednej budove.

 

V prevažne moslimskom Bangladéši za posledných 18 mesiacov zaznamenali nárast násilností páchaných islamskými extrémistami, ktorí útočia na ateistov, gejov, liberálov, cudzincov a príslušníkov náboženských menšín.

 

Organizácia Džamáatul mudžáhidín Bangladeš, hlásajúca islamistický fundamentalizmus, je obviňovaná z celej série teroristických útokov spáchaných v Bangladéši v priebehu posledných niekoľkých rokov. Patrí medzi ne aj vlaňajší útok na kaviareň v hlavnom meste Dháka, pri ktorom prišlo o život 20 civilistov, väčšinou pochádzajúcich zo zahraničia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona