V Bangladéši sa stovky ľudí otrávili kontaminovanou vodou

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 16:30 • 2 min
V Bangladéši sa stovky ľudí otrávili kontaminovanou vodou

DHÁKA - Stovky pracovníkov v textilnom závode neďaleko bangladéšskej metropoly Dháka sa v stredu otrávili vodou, ktorej sa napili na pracovisku. Podľa tamojšej polície bola voda kontaminovaná alebo otrávená.

slovakia

left justify in out

Doplatilo na to približne 600 ľudí, ktorí pre pretrvávajúce zvracanie a bolesti žalúdka museli vyhľadať lekársku pomoc v nemocniciach. Stalo sa tak iba dva mesiace od zrútenia továrenského komplexu, v ktorého troskách našlo smrť 1100 ľudí. Príbuzní obetí a nezvestných sa v stredu zhromaždili na mieste tragédie a žiadali úrady o zverejnenie úplného zoznamu mien obetí v záujme možnosti žiadať odškodné. Polícia demonštráciu za účasti stoviek ľudí rozohnala slzotvorným plynom a gumovými projektilmi.

V oblasti Ashulia ležiacej severozápadne od metropoly Dháka sa nachádzajú stovky tovární vyrábajúcich odevy pre viaceré značky pôsobiace na Západe. Aprílová tragédia upozornila na zlé pracovné podmienky desiatok tisícov ľudí, ktorých priemerný plat nedosahuje v prepočte ani 40 eur mesačne. Bangladéš je pritom druhým najväčším výrobcom odevov po Číne, pričom textilné výrobky tvoria 80 percent z ročného vývozu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies