V Bangkoku pokračuje vyšetrovanie krvavého bombového útoku

NETKY.SK • 18 August 2015, 07:54 • 2 min
V Bangkoku pokračuje vyšetrovanie krvavého bombového útoku

BANGKOK - Thajskí vyšetrovatelia pokračujú v pátraní po súvislostiach pondelňajšieho výbuchu v tamojšom hlavnom meste Bangkok, pri ktorom zahynulo najmenej 22 ľudí a 123 ďalších osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie incidentu však bude náročné, keďže výbuch zničil "všetky stopy" nálože, citovala dnes agentúra DPA šéfa vyšetrovacieho tímu. Veľká časť centra Bangkoku zostáva naďalej uzavretá kvôli práci pyrotechnikov a forenzných špecialistov.

 

Bombový útok, ktorý sa odohral približne o 19.00 h miestneho času, pripravil na mieste o život desať ľudí, väčšinou turistov. "V nemocniciach je mnoho ľudí, ktorých národnosť nevieme nateraz určiť," uviedol jeden z lekárov.

 

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil, pričom úrady zatiaľ nezistili, akým spôsobom bol vykonaný. Školy a banky zostali dnes otvorené. Armáda zároveň vyhlásila, že nebude vyhlásený núdzový stav.

Šéf thajskej národnej polície uviedol, že nálož explodovala vo vnútri svätyne. Medzi mŕtvymi sú aj občania Číny a Filipín. Väčšinu zranených tvoria Číňania a Taiwančania. V danej štvrti sa nachádzajú luxusné hotely a obchodné centrá.

 

"Ide o najhorší incident, aký sa kedy stal v Thajsku. Už predtým sa vyskytli menšie bombové útoky, teraz sa však páchatelia zamerali na nevinných ľudí. Chcú zničiť našu ekonomiku a turistický ruch," uviedol thajský premiér Prayuth Chan-ocha.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies