V Balatone sa tento rok utopilo už 13 ľudí, kto je najrizikovejšia skupina?

NETKY.SK • 7 August 2017, 10:00 • 2 min
V Balatone sa tento rok utopilo už 13 ľudí, kto je najrizikovejšia skupina?

BUDAPEŚŤ - V najväčšom maďarskom jazere Balaton sa tohto roku utopilo už 13 ľudí, pričom v predchádzajúcich rokoch to bolo 8-11, píše dnes denník Bors.

slovakia

left justify in out

"Toto leto sme zachraňovali z vôd jazera 284 ľudí, čo je mimoriadne vysoký počet. Máme toľko zásahov ako v 90. rokoch, kedy sa utopilo podstatne viac ľudí. V roku 1994 zomrelo vo vodách Balatonu až 48 ľudí," povedal pre denník šéf vodnej polície Balatonu László Horváth.

 

Tohtoročné tragédie sa podľa jeho slov stali najmä v neveľmi hlbokej vode do 200 metrov od brehu. "Medzi príčinami nie je v prvom rade neschopnosť plávať, mnohým príde nevoľno a často sa presnú príčinu úmrtia nepodarí zistiť ani pitvou," dodal Horváth.

 

Predseda Celoštátnej služby vodných záchranárov (VOSZ) Sándor Bagyó upozornil na skutočnosť, že letná sezóna sa ešte zďaleka neskončila a počet utopených ľudí stúpol na všetkých maďarských jazerách a riekach. "Väčšina tých, čo sa utopili, sú dospelí, ktorí nevedia plávať. Mnohí z nich idú do vody mimo vyznačených miest na kúpanie a často prispieva k tragédii alkohol," zdôraznil Bagyó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies